preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čakovci

Login
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2018.

Ukupno: 104315
Ovaj mjesec: 1609
Ovaj tjedan: 163
Danas: 5
 

RASPORED ZVONJENJA

1.

8:00 – 8:45

DORUČAK

2.

9:00 – 9:45

3.

9:55 – 10:40

4.

10:45 – 11:30

5.

11:35 – 12:20

RUČAK

6.

12:40 – 13:25

7.

13:30 – 14:15

8.

14:20 – 15:05

9.

15:10 – 15:55

 

 

 

Naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha
Autor: Administrator , 19. 10. 2014.

Dani kruha u našoj su Školi uvijek posebni i rado iščekivani dani; traju gotovo cijeli tjedan jer se obilježavaju u matičnoj i područnim školama. U četvrtak 16. listopada posebno je svečano bilo u MŠ. Svi su razredi bogato uredili svoj štand, kruhom, slanim i slatkim   krušnim proizvodima te plodovima zemlje kao što su: tikvice, bundeve, orasi, lješnjaci,  kesteni, kukuruz, žito, paprika...Najmlađi su učenici sa svojim učiteljica pripremili prigodni  kulturno - umjetnički program, a učenici predmetne nastave imali su zadatak natjecateljskog  karaktera – napisati kratku priču u kojoj je glavni motiv KRUH.

 

Župnik vič. Ladislav Dort  molitvom nas je uveo u svečanost blagovanja i zahvalnosti za plodove zemlje.

Povjerenstvo je, kao i svake godine, imalo nimalo lak zadatak odabrati razred s najljepše uređenim štandom i najljepšom kratkom pričom o kruhu. 

Ovogodišnji su pobjednici učenici 8. razreda i literarni rad Paule Potočki.

Posebno su nagrađeni učenici 1. - 4. razreda za veliki trud i kreativnost.

 

Kruh naš svagdašnji

Iz zlatnog atara, s polja naših ratara dolazi nam žito koje ratari pažljivo žanju, a mlinari pažljivo melju. Iz žita nastaje brašno, a s brašnom započinje naša priča.                                                         

U priči vrijedne ruke naših baka i majki miješaju brašno, kvasac i mlijeko s malo soli te tu smjesu stavljaju u pećnicu. Kada selom zamiriše kruh, majke ga vade iz pećnice i s ljubavlju stavljaju na stol za obiteljski objed. To nije bilo kakav kruh, to je kruh koji je othranio mnogobrojne prošle generacije, kruh koji hrani sadašnje generacije i kruh koji će prehranjivati i buduće generacije.

U nekim zemljama kruh ima samo prehrambenu vrijednost, ali našem hrvatskom narodu KRUH  je bio i ostao SVET!

Paula Potočki, 8. razred  






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju